вторник, 24 август 2021 г.

Абсолютна победа за Валентин Люцканов в турнира за Купа „Димитър Минев“

 Абсолютна победа за Валентин Люцканов в турнира за Купа „Димитър Минев“

Поредна победа за бургаския тим по подводен риболов „Черноморец“ завоюва Валентин Люцканов по време на турнира за купа „Димитър Минев“. Капитанът на националния ни отбор застана убедително на челното място в 6-я кръг от надпреварата за Купа „България“. Тя се проведе през уикенда в акваторията на Черноморец и Созопол.

В състезанието, организирано от Българската федерация по подводни спортове, взеха участие 32 състезатели от Бургас, Варна, Несебър, Приморско и Шабла .

Задачата на участниците беше усложнена с влизане от брега, вместо с лодки. 5 часа по-късно обаче 30 от тях излязоха с улов.

С 19 валидни риби Валентин Люцканов зае първото място. Втори се класира Анастас Бъчваров от „Марлин“, Приморско с 16 риби, а трети съотборникът му Адриян Стоянов.

В подножието на почетната тройка са класира Антон Арабаджиев от „Черноморец“ Бургас, представяйки 11 екземпляра. Той обаче стана носител и на купата за най-голяма риба - кефал с тегло от 1590 гр.

На 28 август предстои предпоследният кръг от купа „България“, а от 3 до 6 септември Държавното първенство, което тази година ще се проведе в Царево.

Новините от днес и със задна дата