понеделник, 2 август 2021 г.

Борисов: ГЕРБ ще е в зала, но няма да подкрепи какъвто и да е кабинет / ВИДЕО

  

 

ГЕРБ дари 100 хиляди лева от партийната си субсидия на пострадалите хора от годечкото село Губеш, както им обещах. Убедих се лично, че част от къщите вече се ремонтират.
“Кръстникът“ Румен Радев доведе страната до абсолютен хаос! Ние помагаме на пострадалите от тайфуна, защото явно финансовият министър на Радев е прекалено зает да обърне внимание на проблемите на хората. Докато народът се дави, президентът е на опера – на „Дон Джовани“?!
Съгласен съм със съдружниците на Асен Василев, които го определиха като „много умен измамник“. Двамата с Кирил Петков манипулират общественото мнение с откровени лъжи.
Харвардският възпитаник продължава да говори небивалици за пренасочване на финансови потоци, докато България е изправена пред нова ковид вълна, увеличаващ се мигрантски натиск и настъпваща икономическа криза. Този служебен кабинет ще потопи Румен Радев, колкото повече управлява– толкова по-лошо за народа.
Вчера Станислав Трифонов започна да говори за хаос в държавата. Нещо, за което аз отдавна предупреждавах.
ГЕРБ не иска да има нищо общо с никой от тези компрометирани личности и партии! Ние оставаме близо до хората, за да защитаваме техните интереси.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свиква утре заседание на Изпълнителната комисия, на което ще предложи на депутатите на партията да не подкрепят състава на бъдещия кабинет и да гласуват "против". Това стана ясно от думите на самият Борисов, който бе на посещение в софийското село Губеш, което пострада най-много от торнадото, за да провери как върви възстановяването на щетите.

"От ГЕРБ ще влезем и ще гласуваме против. Няма да подкрепим нито това, нито, което и да е правителство", заяви Борисов в живо включване в профила си във Фейсбук.

Според него президентът Румен Радев е причината да няма диалог между партиите, "така разедини всички, че никой не си говори с никой". "Как сега ще отиде Христо Иванов, като му казаха, че е четвърти, че е толкова малък. А Корнелия няма полезен ход, освен да подкрепя", коментира лидерът на ГЕРБ

Според него провалът на служебното правителство е страховит.

Кръстникът Румен Радев направи така, че държавата да изпадне в хаос. Станислав Трифонов и той заговори за хаос, аз ги предупреждавах. Няма постъпления в бюджета, няма ги парите от Европа... В същото време COVID вълната седи, в цял свят започват някакви действия, а тук все едно я няма. А бежанските вълни в момента са огромни, натискът е огромен, а МВР се занимава да ходи при на кмета жена му, да я тормози, за да го издаде. Разбирате ли какви хора са това?! COVID вълна, миграционна вълна, финансова криза, икономическа криза и те пак си говорят...", коментира Борисов.

"Служебното правителство се дискредитира. Румен Радев ще падне заради него. Последната илюзия, че всички партии могат да се разберат, изчезна. Те са скарани, не си говорят и безотговорно ще отиваме към избори. При нови избори няма илюзии - ще харчат пари за избори и няма как да се сглоби нищо", добави Борисов.

"ГЕРБ искаме да сме различни - от ДПС, БСП, ДБ, ИБНИ, ИТН, скочи, подскочи, сега не искаме да влизаме в нищо, защото идва разруха", подчерта още днес Борисов.

Изказването му идва два дни след като каза, че правителство трябва да бъде съставено и ГЕРБ ще съдейства. "Ако трябва - когато гласуват правителството, депутатите на ГЕРБ-СДС да излязат за половин час и така да намалят кворума, за да си изберат кабинет и да си понесат отговорността", заяви тогава бившият премиер и подчерта, че при трети вот ще бъде "по-невъзможно да се направи правителство от сега".

Междувременно днес от "Има такъв народ" съобщиха, че ще представят утре структурата и състава на проектокабинета си пред парламентарните групи на "Изправи се Бг! Ние идваме!, "Демократична България" и "БСП за България". Срещите ще се проведат последователно с трите политически формации в Народното събрание.

Срещите ще се проведат, както следва:

Среща с "Изправи се БГ! Ние идваме!" - 14.00 часа, с "Демократична България" - 15.30 часа, с БСП - 17.00 часа.

Очаква се лично издигнатият за министър-председател Пламен Николов да представи предложения състав и структура на Министерски съвет.

Новините от днес и със задна дата