понеделник, 23 август 2021 г.

Жена почина от К-19 дни след съпруга си, но какво бе последното ѝ желание?

 

42-годишната Лидия Родригес и съпругът ѝ Лорънс - на 49 години, вярваха, че могат да победят всяка болест, дори коронавируса. Учителката по пиано и дяконът се доверявали на Бог повече от колкото на медицината. Но преди да напуснат този свят са се убедили, че трябва да вярват и в двете.

Лидия пренесла вируса в дома си от църковен лагер в Ламарк, Тексас. Съпругът и четирите им деца също се разболяха няколко дни по-късно. Докато децата проявяват слаби симптоми, родителите имат по-малък късмет:

Лорънс първо влиза в интензивно отделение, а след това умира на вентилатор.  Съпругата му, преди да влезе в интензивното отделение, изразила последното си желание на сестра си: "Уверете се, че децата ми ще бъдат ваксинирани, въпреки, че преболедуваха!" 14 дни след смъртта на съпруга си, с когото е живяла 21 години, Лидия умира.

„Лидия никога не е вярвала във ваксинациите“, е споделила братовчедка ѝ Доти Джоунс пред Washington Post. "Тя вярваше, че не се нуждае от лекарства или ваксини."

Джоунс, която работи като неонатална медицинска сестра, разказвала на Лидия как неваксинираните майки са прекарвали седмици на вентилатори, без да подобрят състоянието си: „Едва в интензивното отделение тя осъзна колко важни са ваксинациите“.

Сега близките на Лидия искат да запишат за ваксинация дъщеря ѝ София веднага щом единадесетгодишното момиче получи право за това. 

Нейтън и Итън (и двамата на 18 години) се вслушаха в желанието на майка си и заедно с брат си Адам (на 16 години) скоро ще бъдат ваксинирани./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата