понеделник, 23 август 2021 г.

Това е изродът удушил бременната, 17- годишна Мария

  

                                    Снимка: БТА

Окръжният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста обвинения в убийството на 17-годишно момиче от ямболското село Недялско.

Мария Христова изчезнала безследно на 12 август, а седмица по-късно тялото ѝ бе открито от приятели в изоставен кладенец в селото.

На следващия ден трупът бе изваден от екипи на полицията и пожарната. Приятелите на момичето споделиха, че тя е била бременна с близнаци в третия месец и наскоро се е сгодила. За жестокото престъпление бе задържан 44-годишният пастрок на момичето Йовчо Стоянов. Мъжът живеел на семейни начала с майката на Мария. Двамата имали две момчета.

Постоянната мярка "Задържане под стража " съдът наложи, тъй като срещу Йовчо Стоянов има събрани достатъчно доказателства, че е извършител на тежкото престъпление.

Всички данни, които са събрани от прокуратурата, сочат, че бременната Мария е била удушена със силно стискане с ръце в областта на шията, вследствие на което е пречупена подезичната кост. Обвиненият поиска от съда да не бъде задържан в ареста, тъй като е претърпял две тежки операции, освен това няма кой да се грижи за семейството му.

Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас.

Годеникът на 17-годишната Мария Христова от стралджанското село Странско е намерил с двама свои приятели тялото на момичето в изоставен кладенец привечер на 19 август.

Янчо Митев се насочил към обраслия двор, след като в продължение повече на денонощие от там се носел вой на кучета и чакали. След като хвърлил няколко камъка към дъното, изплувала ръката на годеницата му. Тялото било извадено денонощие по-късно от пожарникари и полицаи, междувременно бил извършен първоначален оглед в дома на жертвата.

Вътре царял пълен хаос. Единият креват бил направен на трески, съборени били столове и гардеробчето, навсякъде се въргаляли разпокъсани дрехи, сред тях открили и едната обеца на Мария, подарена ѝ две седмици по-рано, по време на тайния годеж от Янчо, разказаха поемни лица.

„Гледаш го един шест на трийсет и пет, смирен, все надолу гледа, учтиво поздравява, а се оказва, че зад черупката се криел изрод!“, обяснява съсед, който от поемните лица разбрал, че убиецът е напъхал в устата на жертвата бикините ѝ.

Новините от днес и със задна дата