петък, 23 юли 2021 г.

Бургас се върна от зелената в жълтата зона на картата за COVID-19

  

Бургас навлезе от зелената в жълтата зона на картата за COVID-19. Увеличението на болните започна постепенно от началото на седмицата. Данните показват 25 случая на 100 000 души население.

Цифрите са за последните седем дни. Това каза в телефонен разговор за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас д-р Георги Паздеров.

В болница в Бургас са настанени двайсет и трима, дали положителен резултат на коронавируса. В Бургаска област с положителни PCR тестове, но на домашно лечение са 3000 души.

В началото на другата седмица очакваме да излязат резултатите от пробите на филипинските моряци, за да кажем дали при тях става въпрос за делта варианта на вируса, каза д-р Паздеров.

Леглата за ковид болни в Бургас са 34. Ще отправя искане за разкриването на още 50 легла, посочи директорът на РЗИ в морския град. Той информира, че в понеделник в Бургас ще се проведе среща, на която здравните власти и кметовете на тринайсетте общини в региона ще обсъдят готовността на лечебната мрежа в областта.

Новините от днес и със задна дата