вторник, 6 юли 2021 г.

Поредна компания стартира изграждане на производствена база в Индустриален и логистичен парк - Бургас

 Поредна компания стартира изграждане на производствена база в Индустриален и логистичен парк - Бургас

"СИЗА Дженерал Трейдинг енд Контрактинг" ЕООД стартира изграждане на своята производствена база в Индустриален и логистичен парк – Бургас, Фаза 1. Закупеният имот в Северна промишлена зона е с размер от 5.5 декара. Самата производствена база ще бъде изградена върху 2300 кв. м. На първото изображение виждате как ще изглежда в завършен вид.

Компанията ще създаде модерно производство с поточна линия за изработка и реформиране на въздуховоди от PVC и сглобяване на климатични инсталации. Очаква се размерът на инвестицията да надхвърли 1 млн. лева.

Припомняме, че общо 35 компании от различни сфери на бизнеса закупиха терени във Фаза 1 на Индустриалния парк, като 25 от тях вече оперират в тази територия.

 * Ето докъде стигна Община Бургас в процеса за развитие на своите няколко нови индустриални зони:

 - Фаза 1 на Индустриален и логистичен парк вече е пълна с работещи и новостроящи се предприятия – това са парцелите край езерото Вая.

 - Напредва изграждането на комуникации за Фаза 2 при входа на „Меден рудник“, като първите инвеститори вече се заявиха. Това са „ТИСЕНКРУП МАТИРИАЛС БЪЛГАРИЯ“ ООД, „СТАРТ ИНЖЕНЕРИНГ“ АД и „САТУРН-2“ ООД. Повече прочетете тук:

https://www.burgas.bg/bg/novini/eto-koi-sa-parvite-tri-zayaveni-investitsii-v-novata-industrialna-zona-kray-meden-rudnik

 - Терените в малката зона край Българово са продадени и новите предприятия се изграждат едно след друго. Най-новата инвестиция там е много интересна. Тя е Център за дигитализация  - нещо като банка за съхранение на електронни данни. Повече прочетете тук:

https://www.burgas.bg/bg/novini/investitor-izgrazhda-kray-balgarovo-tsentar-za-digitalizatsiya-i-upravlenie-na-dokumenti/

  - Вече работеща, но с потенциал да се разраства е индустриална зона „Мадика“. Там Общината стартира изграждане на довеждаща инфраструктура (https://www.burgas.bg/bg/novini/mestnostta-madika-se-razviva-kato-nova-biznes-zona-obshtinata-pomaga-s-dovezhdashta-infrastruktura).

 - С изграждането на Северния обход на Бургас ще се отключи перспектива за развитие на следваща бизнес зона – тази при Пети километър.

 * Също така местният парламент одобри предложението на кмета Димитър Николов за сътрудничество между Община Бургас, Община Пловдив и СНЦ „Клъстер Тракия икономическа зона“ в процеса за привличане на инвеститори. Повече можете да прочетете тук:

https://www.burgas.bg/bg/novini/burgas-shte-si-satrudnichi-s-klaster-trakiya-ikonomicheska-zona-i-plovdiv-za-privlichane-na-investitori


 

Новините от днес и със задна дата