вторник, 27 юли 2021 г.

Борисов се ваксинира на живо: Ще се моля и всички, гласували за ГЕРБ, да го направят (видео)

  

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който през октомври боледува от коронавируса, днес се ваксинира публично. Имунизацията на бившия премиер беше предавана на живо във Фейсбук профила му, като повечето му изяви.

Заедно с него се ваксинираха и доскорошният вицепремиер Томислав Дончев и бившият вътрешен министър Младен Маринов. Всички си поставиха от препарата на "Модерна".

"Да съм модерен, за това "Модерна", коментира Борисов.

На въпрос от лекаря дали има някакви оплаквания, той отговори:

а ужас на враговете съм добре, освен 5 операции на коляното, които имам. Имам оплаквания от служебното правителство - направихме им военноизследователски кораб, дето днес го пускат на вода (Мария Бакалова стана негова кръстница - б.р.), аз го направих, Дончев, нито Дончев са поканили, нито никой, а те нямат ей толкова заслуга... ".

След като лекарите го попитаха на коя ръка предпочита, той отвърна: "Дясната ми е по-силна. На коя по-малко боли? Трябва ли да се събличам?".

Когато лекарите го посъветваха да няма голяма физическа активност в следващите 24 часа, той се поинтересува: "Футбол може ли?".

Борисов изтъкна, че все още имал антитела, но трябвало да се дава пример.

"Ще се моля на всеки, който е гласувал за нас, да дойде да се ваксинира - 650 000 души, не са малко хора. Да ги агитираме да се ваксинират, защото няма по-ценно от живота и здравето", каза още бившият премиер, като изтъкна, че е против задължителните неща, затова трябва да е по желание, "не като другите държави насила, ние сме по-умни". 

И дори се обърна към политическата класа: "Дайте това да е първото, за което да се обединим".

След като медиците изтъкнаха, че вече всеки може да избере каква ваксина да си сложи, той изтъкна: "Ама кой им ги осигури?".

Когато дойде ред на Маринов, Борисов се пошегува: "Не бой се, дай да ти държа ръчичката, Младене, не се страхувай", след което през смях премиерът се обърна към лекаря с думите: "Нали знаеш, че колкото по-як човек е, по-плашлив е".

"Ваксинирайте се всички, не боли", призова ексминистърът.

Заедно с Борисов, Дончев и Младенов беше дошъл и бившият енергиен министър на ГЕРБ Делян Добрев, който водеше сина си и дъщеря си, които по тяхно желание искали също да се ваксинират. На тях беше поставена "Пфайзер", каквато се използва за деца. 

Новините от днес и със задна дата