събота, 10 юли 2021 г.

Съдийка загина след падане от тераса

 Страховит инцидент на пъпа на Благоевград, линейка и полиция летят към  мястото

Полицията в Пазарджик разследва фатален инцидент със съдия Стела Михайлова от районния съд в града, предаде БНР.

Около 2.30 часа тази нощ тя е паднала от терасата на дома ѝ в жилищен блок и е загинала на място. Апартаментът е на 6-ия етаж, което е било фатално.

По случая незабавно е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство, каквато е рутинната процедура, но според разследващите по-вероятно става дума за нелепа случайност.

Новината попари юридическото поприще в града, но и много хора, които са познавали съдия Михайлова като човек и професионалист.

Съдия Стела Михайлова правораздава в Районния съд Пазарджик от дълги години и бе ненавършила 50 години. Тя се е доказала като безупречен професионалист и в наказателната колегия, чийто член бе, и в гражданската колегия.

През 2018 г. съдия Михайлова бе отличена като един от съдиите с най-добри показатели за разглеждане на актовете, потвърдени от горна инстанция на Районен съд-Пазарджик за 2017 година.

Стела Михайлова е сред отличниците и за 2020 г. - при нея са постъпили 400 дела, а тя е приключила 420 дела, което я прави трета по натовареност от 11-те магистрати в съдилището. Тя е с ранг "Съдия във Върховен касационен съд и Върховен административен съд".

Новините от днес и със задна дата