Лоран Саймънс, хлапе от белгийския крайбрежен град Остенде, току-що е завършил университета в Антверпен с бакалавърска степен по физика, което го прави вторият най-млад завършил в света, пишат местните медии.

Само една година е необходима на 11-годишния Саймсън, което обикновено отнема най-малко три години. 

"Не ме интересува дали съм най-младият. Важно за мен е получаването на знания, казва 11-годишният гений в разговор с холанския всекидевник De Telegraaf.

"Искам да заменя колкото мога частите на тялото с механични части и бакалавърът по физика беше първото парче от целия пъзел, споделя младият учен и добавя: "безсмъртието е моята цел".

"Искам да мога да заменя възможно най-много части на тялото с механични части. Начертал съм път до там. Можете да го видите като голям пъзел.

Квантовата физика - изучаването на най-малките частици - е първото парче от пъзела", обяснява подробно той и си пожелава да работи с най-добрите професори по света, за да разбере как те мислят.

Саймън завършва гимназиалното си образование само за 1,5 години и получава дипломата си за средно образование на осем години.