вторник, 4 май 2021 г.

Опашки за ваксинация срещу Covid-19 в Бургас

  

                                        Снимка: БТА

Опашки и недоволство съпровождат ваксинацията с осигурените зелени коридори в Бургас. Още преди 9 часа сутринта, когато отвориха двата пункта за ваксинация в Регионалната здравна инспекция, се наредиха хора да чакат. 4 са пунктовете, в които се извършават имунизации в града, като единият от тях работи денонощно.

Близо 2 часа се чака за ваксинация пред двата кабинета на Регионалната здравна инспекция в Бургас. Някой чакат за първа, а други за втора доза ваксина. Хората имат възможност да избират от двата вида ваксини на "АстраЗенека" и "Пфайзер/Бионтех". Процесът на ваксинация върви бавно, затова и част от чакащите се възмущаваха, а други приемаха спокойно създадената организация:

"Аз не живея тука, в Германия живея и като дойда тука се побърквам. Побърквам се от ужас, от хаос, това е голям цирк в тая държава, няма да се оправи никога. Няма никакво записване, никакъв ред, да знаеш да имаш час определен, в който да дойдеш да ти сложат ваксината".

"В девет часа бяхме, един час и 14 минути чакаме. Няма проблем, всичко е спокойно".

"Възможно е било да се започне по-рано и по-добра организация да бъде направена".

Освен двата кабинета за ваксинация, разкрити в РЗИ, в Бургас работи денонощно пунктът в медицинския център "Свети Николай Чудотворец", а от 9 до 16 часа ваксинации се правят в кабинет на Комплексния онкологичен център.

Новините от днес и със задна дата