вторник, 4 май 2021 г.

Резервираме за море в последния момент

 istock 

Сезонът ще бъде покупки в последния момент, тъй като до миналия ден буквално не се знаеше доколко може да се разчита на тази информация за отварянето на пътуванията. Това  коментира в “Нашият ден“ Станислав Стоянов, член на Съюза на хотелиерите на “Златни пясъци“.

Според него така или иначе хората ще предпочетат да изберат дестинация и пътувания в последния момент. Така че да се прогнозира какъв точно ще бъде сезонът е много трудно. Лично допускам, че няма да е много по-различно от миналогодишния, посочи той.

По думите му, ако ваксинациите в Европа и по света продължат успешно и затихва вълната от коронавируса, съответно сезонът ще бъде добър и по-добър от миналогодишния. В противен случай ще е по-слаб.

Началото на миналогодишния сезон не беше толкова лошо, колкото е това сега. В момента нямаме ранни записвания, миналата година имаше. Прогнозите до момента не са добри, но се надяваме от тук нататък да се подобряват сериозно нещата. Надяваме се, че и времето ще помогне., каза Стоянов.

Според него, за съжаление развитието на нещата след тази епидемия към момента водят в негативна посока. Може би сезон лято 2021 ще бъде по-зле и от лято 2020.  “Това доведе до много анулации, специално за Великден. От туристи от съседни държави, на които разчитаме в критични моменти. Както и от самите български туристи.“, уточни експертът.


Новите правила дават възможност да се отворят пътуванията. Както тези извън България, така и за входящия туризъм. Предполагаме, че в близките дни вече ще може да се пътува. Разбира се, трябва и другите страни да приемат правилата и да си отворят границите., каза Стоянов. 

В момента в Гърция хората така или иначе пътуват. Този Великден доста хора заминаха за Гърция. Предполагам, че след 17 май потокът ще се увеличи още. За съжаление по нашето Черноморие все още нямаме достатъчно туристи, тъй като страната ни се намира в червения списък на много от емисионните пазари. Потоците все още не са насочени към България, уточни членът на Съюза на хотелиерите на “Златни пясъци“.

Новините от днес и със задна дата