петък, 28 май 2021 г.

Кайтистите имат нов клуб до плажа, а през уикенда бургаското небе ще е оцветено от техните хвърчила

 

 

Общината с желание подкрепя развитието на кайтсърфинга и го смята за знаков спорт за Бургас. Затова официално разреши създаването на нов клуб близо до плажа. Там кайтисти ще съхраняват своята екипировка, ще се преобличат.

Клубът е и място за социални контакти, тъй като много хора от други градове и държави идват специално в Бургас, за да се възползват от перфектните условия за кайтсърфинг на плаж Атанасовска коса. Той е изграден от екоматериали и в него дори има вградено живо дърво.

Днес се проведе символично откриване на клуба, който е разположен малко след началото на велоалеята за „Сарафово“. В него взеха участие Валентин Николов от яхт и кайтклуб „Черноморец“, Емил Бурулянов - главен архитект на Община Бургас, Диян Димов - директор на Пристанище Бургас, Андрей Рунчев – директор на ОП „Транспорт“, Веселина Деведжиева - началник на отдел „Спорт“, общински съветници и много приятели на кайтсърфинга.

Емил Бурулянов предаде специални поздрави от името на кмета Николов, потвърждавайки още веднъж намерението на Общината да наложи Бургас като една от топ дестинациите за кайтсърфинг в Източна Европа.

 

В дните до неделя, 28 – 30 май, в акваторията пред плаж Атанасовска коса ще видите десетки шарени хвърчила. Те са на участниците в регатата "Burgas Kite Week 2021“, включена в програмата на тематичния бургаски Спортен уикенд.

Новините от днес и със задна дата