понеделник, 10 май 2021 г.

Седмокласници от ОУ „Коджакафалията“ разработиха сайт за подготовка на четвъртокласници за национално оценяване

 Седмокласници от ОУ „Коджакафалията“ разработиха сайт за подготовка на четвъртокласници за национално оценяване

Седмокласниците Вичо Вичев и Калоян Георгиев от бургаското ОУ „Александър Георгиев - Коджакафалията“ разработиха сайта „Аз и математиката – готови за НВО“. Неговата цел е да подпомогне четвъртокласниците при подготовката им за националното външно оценяване.

Страниците на сайта съдържат информация, обобщена в шест теми, които представят в синтезиран вид най-важното от учебното съдържание, изучавано в четвърти клас. 

Правилата са показани по интересен и интригуващ за учениците начин. За да направи упражненията приятни, проектът разчита на игри, с помощта на които децата да затвърждават наученото. 

От важно значение е и постоянството – затова сайтът предлага връзка с фейсбук страница, където ежедневно на учениците се предоставя по една задача,  чийто отговор виждат на следващия ден.

Калоян и Вичо, които в момента се подготвят за собствените си изпити в края на седми клас, осъзнават колко стресиращо е това за техните по-малки съученици и биха се радвали, ако техният сайт помогне на четвъртокласниците да бъдат по-уверени в знанията си и да се представят отлично на предстоящото национално външно оценяване.

Можете да разгледате техния проект тук: https://ouagk.com/meandmath/

 „С такива деца Бургас е готов за бъдещето!“, коментира кметът Николов, който поздравява за идеята и труда Калоян и Вичо, както и техните учители.

Новините от днес и със задна дата