петък, 7 май 2021 г.

Продължава обновяването на спортните площадки в бургаските училища

 Продължава обновяването на спортните площадки в бургаските училища

Професионалната гимназия по сградостроителство и инсталации „Пеньо Пенев“ вече има открита нова спортна площадка в своя двор. Тя разполага с комбинирано игрище за баскетбол и футбол, покрито с изкуствена омекотена настилка, както и с фитнес уреди.

Досега теренът беше запустял и не се използваше. Благодарение на активността на училищното ръководство и с подкрепата на Община Бургас, скоро работата по дворното пространство ще приключи.

Предстои да се изпълнят някои довършителни дейности, да се поставят нови пейки и ограда.

Новата площадка ще осигури възможност на възпитаниците на ПГСИ „Пеньо Пенев“ да провеждат часове по физическо възпитание на обновените терени или да спортуват в свободното си време.

Кметът Димитър Николов и зам.-кметът Йорданка Ананиева обсъдиха с училищното ръководство на Немската езикова гимназия „Гьоте“ възможностите за реконструкция на училищния двор. Гимназията има одобрен проект за обновяване на спортните игрища, като ремонтът ще се извърши на няколко етапа.

Димитър Николов призова ръководствата на бургаските училища да бъдат по-активни в разработването на проекти за благоустрояване на своите спортни игрища, като Община Бургас ще им оказва съдействие при тяхното реализиране.  

Новините от днес и със задна дата