петък, 14 май 2021 г.

Тържествен концерт-спектакъл в Летния театър ознаменува 50-годишния юбилей на Английската гимназия в Бургас

 Тържествен концерт-спектакъл в Летния театър ознаменува 50-годишния юбилей на Английската гимназия в Бургас

Тържествен концерт-спектакъл в Летния театър ознаменува 50-годишния юбилей на едно от най-елитните училища в Бургас - Английска езикова гимназия „Гео Милев”. На него присъстваха много преподаватели, ученици и редица от именитите бивши възпитаници на АЕГ „Гео Милев“.

Директорът на гимназията г-жа Жаклин Нейчева получи поздравителен адрес и специална грамота по повод 50-годишния юбилей на АЕГ „Гео Милев“ от името на кмета Димитър Николов.

„Вече половин век бургаската Английска гимназия следва и пази традициите на българската просвета. Освен това, училището през тези години е носител на модернистичния европейски и световен дух. Усилената и активна работа на ръководители и педагози превърнаха за 50 години Английската гимназия в желано и привлекателно място за обучение в Бургас и в страната. Пожелавам Ви здраве и още по-големи успехи в науката и образованието! Честит 50-годишен юбилей, АЕГ „ГЕО МИЛЕВ“!“, се казва в поздравлението на кмета Николов.

Тържественият концерт-спектакъл в Летен театър бе финалното събитие от богатата с интересни прояви празнична програма, посветена на 50-годишнината от основаването на Английската гимназия в морския град.

Събитията за ознаменуване на половинвековния юбилей на гимназията започнаха още на 15 февруари с конкурс за литература и изобразително изкуство на тема „Моето училище – моят свят” и писане на текст за химн на училището.

Последва общинското онлайн състезание „Човекът е всичко”, състезания по природни науки и по устен превод от английски, китайски и португалски. През април бяха представени филм за историята за АЕГ „Гео Милев”, юбилеен годишник на гимназията и музикално –поетичния спектакъл по стихове на Петя Дубарова със заглавие „На времето светлия ход…”.

Социални и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата