сряда, 7 април 2021 г.

Кой реже кабелите на улични стълбове в Бургас? (видео)

 

За втори път в рамките на две седмици уличното осветление в бургаския комплекс "Лазур" е умишлено повредено, съобщиха от община Бургас.

В края на март са отрязани кабелите на 34 стълба по ул. "Места" в к-с "Лазур". Миналият уикенд са извършени още две подобни посегателства.

Община Бургас продължава да търси съдействие, за да се установи кой реже кабелите, но засега неуспешно.

Камера от общинския видеоконтрол е заснела мъж, който умишлено е повредил осветлението по ул. "Места" на 20 март.  Според записа вандалският акт е извършен в нощта срещу 21 март около 22:30 часа.

През изминалия уикенд са извършени още две подобни посегателства. Отново са разбити капаците на стълбовете, но без да бъдат откраднати. После са срязани кабелите. В единия случай извършителят е уцелил или пък умишлено е търсил захранващ стълб при пресечката на "Иван Вазов" и "Мария Луиза". Така е угасил осветлението на почти целия булевард "Иван Вазов".

Другото посегателство е при пресечката на улиците "Кл. Охридски" и "Дебелт".

"За година имаме около 15 подобни случая. Обикновено повечето пъти извършителите са непълнолетни", каза в ефира на "Здравей, България" Андрей Рунчев, директор на oбщинско предприятие "Транспорт", Бургас.

Санкцията за подобен тип престъпление е от 500 до 5000 лв.

Новините от днес и със задна дата