неделя, 11 април 2021 г.

Проф. Константинов за новия кабинет: Ще кажа някои неща, които не бива!

 Проф. Константинов хвърли бомба за новия кабинет и заяви: Ще кажа някои неща, които не бива! 

„Работата беше четири пъти повече отколкото на предишните парламентарни избори“, това заяви шефът на съвета на директорите на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов по повод вота, осъществен на 4 април.

„Винаги се говорят глупости по време на избори, но слага Богу самият живот опроверга всички клеветници. Нашият изборен процес не е по-лош от този в Европа“, допълни математикът в сутрешния блок на БНТ.

„Случилото се с прекратяването на машинния вот във Велико Търново показа защо в Европа не се гласува машинно. Причината за проблема бе софтуерен проблем. Абсолютен срам! Ето защо премахването на хартиената бюлетина е изключително опасно“, категоричен бе той и поясни, че подобен проблем е имало и в Добрич.

Уточняваме, че междувременно стана ясно, че се очаква заключителният брифинг на Централната избирателна комисия (ЦИК). На него от ЦИК ще обявят окончателния списък с народните представители в 45-ото Народно събрание.

Казусът „Максим Генчев“
Математикът разкри и как така Максим Генчев от „Изправи се! Мутри вън!“ влиза в парламента само с подкрепа от 778 гласа.

„През 2013 г. имаше влязъл депутат и с 400 гласа. Това е така, защото българската изборна система е двойно пропорционална

Бате Сали също се класира в Кюстендил с 800 гласа – случвало се е“, разясни той.

Вотът в чужбина
„Вотът в чужбина категорично бе спечелен от Слави Трифонов. С много стабилно мнозинство взе мандати от зад граница.

Ще кажа някои неща, които не бива. Ако ме бяхте питали много преди изборите щях да ви кажа, че той ще бъде поне на трето място – това бяха очакванията тогава“, така проф. Константинов коментира резултатите на партия „Има такъв народ“.

Правителство ще има. При това с пълна подкрепа – на там отиват нещата. Така ние повтаряме добрата парламентарната практика във Великобритания – когато те са във война, там няма опозиция.

Няма да има политическа сила у нас, която да е категорично против съставянето на кабинет. Първата заявка за подкрепа на кабинет на Слави даде Бойко Борисов“, поясни математикът.

Трябва ни адекватно правителство, защото това, което предстои е страшно. Водим война с коронавируса от една година“, каза още проф. Константинов.

Предсрочни избори
„Това е безумно! През лятото в България не се правят избори. Не съм Господ да предскажа какви биха били едни резултати от нов скорошен вот.

Крайно безотговорно е да се отиде на предсрочни избори. Няма значение кой организира изборите – ГЕРБ, служебен кабинет или някой друг. Българската изборна система работи добре“, категоричен бе математикът.

Подкрепа за Слави Трифонов и задаваща се война
„Не знам дали Слави Трифонов и партията му ще загинат, ако получи подкрепа от БСП и ДПС. Важно е кадърни хора да управляват България, заради К-19 войната.

Това, което ни чака навън също не е хубаво. Ще ви кажа малко конспирации – доларът е пред рухване, даже не само той – цялата финансова система. Иде хиперинфлация, а за това се прави отит да се тушират с война. Иде война. Черноморието ще е зона на конфликт. Трябва да имаме правителство, над Черноморието надвисва война

Сега ние не трябва да се дърляме вътре (в България). Трябва да има кой да ни изведе от това положение“, допълни проф. Константинов, който поясни, че който иска да прави малка война – не може да го стори. Той уточни, че военният конфликт за който се надява да не се случи може да се разиграе в Украйна.

Стабилност в парламента
Много хора от хората, попаднали в този парламент не искат да си ходят. Ето, скоро един си призна, че е инвестирал много и иска да е там. Искат да използват това, че са попаднали там.

Искам да уверя всичко, че това, което са пуснали в урните българските избиратели – това е било преброено до последния глас. Но не мога да кажа колко ще е животът на новия парламент – не съм Господ“, уточни шефът на съвета на директорите на „Информационно обслужване“.

„Най-вероятно новото правителство ще се сформира скоро. Още с раздаването на втория мандат“, уточни той, визирайки Слави Трифонов и партията му „Има такъв народ“.
 

Новините от днес и със задна дата