четвъртък, 18 март 2021 г.

Бабата на близнаците, чийто родители починаха от COVID-19, изригна гневно заради голяма заблуда!

 Бабата на близнаците, чийто родители починаха от COVID-19, изригна гневно заради голяма заблуда!

Днес е било погребението на майката на близнаците от Карнобат, която загуби битката с коронавируса, съобщи БНТ.

Бабата на децата от страната на бащата - Събина Трайкова заяви, че категорично няма да допусне осиновавяне на децата след смъртта на родители им от Covid-19.

Каза, че семейството ѝ ще се грижи за тях и въпреки, че родителите нямат граждански брак, те ще носят фамилията на сина ѝ.

Бабата на децата призова да спрат спекулациите около тяхната съдба и опроверга по-рано появилата се информация, че съпругът ѝ също е починал.

Родилката от Карнобат почина след усложнения от коронавирус. Преди дни лекарите в Бургас успяха да изродят успешно двете деца на 31-годишната жена. След спешно секцио бебетата са настанени в Отделението по неонатология, с отрицателен резултат от PCR тест.

Първоначално родилката беше поставена в медикаментозна кома заради влошаване на състоянието. След няколко дни обаче тя изгуби битката с болестта. Освен това коронавирусът покоси и бащата на близнаците.

Двете дечица са в стабилно състояние, за тях се полагат ежедневни грижи. Заради преждевременното им раждане преди термина те все още са под лекарско наблюдение в бургаската болница.

Новините от днес и със задна дата