петък, 26 март 2021 г.

Имало два изстрела при убийството в Стара Загора, вторият бил в тила

  

                                 Снимка: Dir.bg

Имало е два изстрела при убийството на Стамбето в офиса за бързи кредити в Стара Загора, като вторият е бил в тила. Това стана ясно днес по време на гледане на мярката задържания Владимир Василев, който е собственик на фирмата.

Първият изстрел избил зъбите на убития, вторият бил в тила му. Разстрелът стана в офиса за фирма за кредити в Стара Загора. Убитият Иванов работел за фирмата. Досега обвинението твърдеше, че жертвата е убита с един изстрел в главата, предава "24 часа".

Състав на Окръжния съд в Стара Загора днес наложи днес най-тежката постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 37-годишния Владимир Василев. Той е обвинен за това, че на 24 март т.г. умишлено е умъртвил Станислав Иванов - Стамбето, на 35 години - престъпление по член 115 от Наказателния кодекс. По това обвинение при доказана вина задържаният може да получи присъда между 10 и 20 години лишаване от свобода.

Мярката подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

В съдебната зала защитата на обвиняемия поиска той да остане под домашен арест, за да се грижи за двете си деца. Другият мотив на защитата за по-леката мярка бе факта, че до момента задържаният мъж съдейства на разследването.

Според официална информация на прокуратурата Владимир Василев е признал, че е застрелял Станимир Иванов със законно притежават пистолет "Берета" след скандал за неуредени финансови отношения. След това спокойно е изчакал полицията, на която предал и пистолета си, с който стрелял.

В момента на убийството в офиса на фирмата бил и братът на обвинения Владимир - Милен. И от задържания, и от брата са взети натривки за барут по ръцете, въпреки признанията на стрелеца. Резултатите от тази проверка щели да излязат до седмица.

Неофициално днес стана ясно, че камерите в офиса на фирмата не са работели по време на инцидента, случил се към 17 часа в сряда.

Новините от днес и със задна дата