сряда, 17 март 2021 г.

Още един починал у нас след ваксинация с "АстраЗенека" преди два дни?

  

Мъж от Благоевград е починал два дни след ваксинация срещу COVID-19. По първоначални данни става дума за 47-годишен от кв. "Грамада", имунизиран преди два дни, предаде "Фокус".

Сигналът за починалия мъж е подаден на телефон 112 около 23.00 часа снощи. На място се е отзовал екип на Спешна медицинска помощ, който е констатирал смъртта.

Тепърва ще се установява дали мъжът е починал от ваксината или е имало друга причина.

Припомняме, че у нас има и други два съмнителни смъртни случая след имунизация - на 54-годишна учителка от село Стоб и 53-годишна жена от село Йоаким Груево. 

BurgasNovinite.BG припомня и това,че ваксинацията с "АстраЗенека" в България, бе преустановена преди много повече от два дена и новината на Агенция "Фокус" за имунизиран преди два дни  с "АстраЗенека" е възможно да не отговаря на истината.

Във вторник главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев призна, че към момента в страната се разследват 3-4 съмнителни случая на смърт след поставяне на ваксина на "АстраЗенека".


На този фон различни страни в ЕС вече спряха имунизацията с британския продукт, включително и нашата. Очаква се в четвъртък от Европейската агенция по лекарствата да излязат с официална позиция дали "АстраЗенека" е безопасна за употреба и ваксинацията може да бъде продължена с нея.


Новините от днес и със задна дата