петък, 12 март 2021 г.

Кардиологът на Румяна, издъхнала след ваксинация с "Астра Зенека", проговори след трагедията

  

Личният кардиолог на жената от Йоаким Груево, починала след ваксинация с препарата на "Астра Зенека", заяви пред БНТ, че са спазени всички задължителни процедури преди ваксинацията.

Направен е и обстоен преглед на жената, според който е нямало опасност да бъде ваксинирана.

Д-р Ганчевска потвърди, че пациентката е била с няколко заболявания. Поставената ваксина не е от партидата, заради която няколко европейски държави прекратиха ваксинацията с "Астра Зенека".

"Тя попадаше в групата, която трябваше да бъдат ваксинирани, имаше желание жената, подписа съответните документи. Нямаше температура, нямаше никакви оплаквания и беше ваксинирана. С много заболявания - да, тя ми е пациентка от няколко години, но аз нямам право да ви давам информация за здравословното ѝ състояние.Ако имаше опасност и ако съм предполагала, че има и най-малка опасност, аз нямаше да я ваксинирам", заяви кадриологът д-р Мария Ганчевска.

Издъхналата след ваксинация с "АстраЗенека" е от пловдивското село Йоаким Груево. Това е 57-годишната Румяна Пенкина, която от няколко години живее на семейни начала с местен мъж. Това каза кметът на селото Наум Нихтянов.

Новините от днес и със задна дата