вторник, 9 март 2021 г.

РЗИ ще затварят ресторанти, молове и училища

 БТА

"Всички директори на РЗИ имате пълна свобода да приложите всички мерки, които считате за необходими, без да се колебаете. Можете да затваряте - ресторанти, молове, училища, фитнеси, спорт - всичко, което е необходимо. Аз съм зад вас. Ще се справим!" - с тези думи здравният министър проф. Костадин Ангелов се е обърнал към всички директори на РЗИ в страната.

„Ситуацията в страната е сериозна. Имаме няколко места, където се усеща сериозен натиск върху лечебните заведения”, обяви Ангелов. Всичко засега е под контрол.

"Нека всички българи да бъдат разумни, нека да не си мислят, че пандемията е отминала. Появяват се все по-нови варианти на коронавируса. В момента в България над 70% от пробите на национално ниво са положителни за новия британски вариант.

За щастие другите вариации ги няма у нас. Имаме притеснение за българите, завръщащи се от Африка, ще предприемем всичко необходимо вкл. и въвеждането на карантина.", каза още Ангелов.
 
Ще бъдат насочени по-големи количество ваксини към местата с по-голяма заболеваемост, каза още министърът. По думите му ситуацията в страната е сериозна, на няколко места има сериозен натиск върху лечебните заведения. Предприети са всички организационни действия, каза още министърът.


Относно преминаването към обучение в електронна среда проф. Ангелов поясни, че в страната ситуацията е различна. „Там, където това се налага, то ще бъде приложено, включително за малките класове и за детските градини”, добави той.

Новините от днес и със задна дата