събота, 20 март 2021 г.

Погребаха без опело незрящата Пенка и дъщеря ѝ, самоубили се заедно

 Погребаха без опело незрящата Пенка и дъщеря й, самоубили се заедно в Стара Загора   

Без опело бяха погребани самоубилите се със скок от седмия етаж на блок 22 в старозагорския квартал "Три чучура север" майка и дъщеря. Само най-близки роднини изпратиха до последния им дом 63-годишната Пенка и грижилата се до последно за нея Велина.

По думите на кметицата на село Средец, където е родена по-възрастната жена, за погребението се е погрижила сестра Димка Минкова, след като не успели да открият следите на бившия съпруг и другата дъщеря на покойницата, пише "Монитор". 

Заради неприключило разследване около причините на смъртта, което трябва да изясни дали става въпрос за случаен инцидент, или самоубийство, е нямало опело, коментираха местните жители.

Свещеници пък уточниха, че за да бъде извършен църковния ритуал, трябва да има изрично искане от роднините, които да заявят, че смъртта е в резултат на макар и временно умопомрачение.

Сестрата на ослепялата още в младините си Пенка, категорично отказа да коментира случилото се по обяд на 18 март в Града на липите. Само сподели, че миналата зима се е  грижила за нея докато дъщерята била болна.


В селския регистър няма данни за бившия съпруг, при който е останала другата дъщеря от брака ѝ, уточни кметицата Гергана Куманова. По думите ѝ Пенка е карала на една социална пенсия, тъй като заради слепотата и увредения си слух не е била трудоспособна. Имало съмнения, че Велина страдала от психично заболяване, но липсвали документи за това.

От пловдивската апелативна прокуратура съобщиха, че срокът за приключването на досъдебното разследване е двумесечен.

Новините от днес и със задна дата