събота, 13 март 2021 г.

Фирма плати 16 000 лв. за прегазената Юлия, друга оставя 27 000 лв. дълг на дъщеричката ѝ

  

Застраховател е изплатил 16 000 лв. на дъщерята на прегазената до смърт Юлия Ангелова по полицата ѝ за злополука, но този, който е гарантирал кредита ѝ от 27 000 лв., оставя сирачето да го погасява,съобщи "24 часа".

34-годишната Юлия решила да си направи застраховка "Живот". На 18 февруари компанията е изплатила парите по банковата сметка на 9-годишната ѝ дъщеря.

Застрахователят не е искал нищо друго, освен смъртния акт на жената, която беше прегазена до смърт край Созопол, докато се прибирала пеша след като била на заведение в края на юли м.г. Шофьорът избяга.

И докато от едната компания са били коректни, то фирмата, при която Ангелова застраховала кредита си, още пасува. Деветгодишната дъщеря на Юлия продължава да плаща кредита. Детето вече е внесло над 3000 лв., макар че след публикации от Комисията за финансов надзор започнаха проверка. Тя все още продължава, по нея се работи активно, заявиха от комисията.

Причината застрахователят на кредита да не го погасява е, че иска експертизи дали Ангелова е била пияна. В полицата има точка, че ако алкохол е причината за смъртта, то компанията не трябва да плаща.

В случая обаче е нерелевантно дали Юлия е била пияна, тъй като категорично е установено, че виновен за инцидента е шофьорът, а Ангелова се е движела пеша по всички правила. Самите експертизи пък отдавна са готови, посочват наличие на алкохол в кръвта малко над 3 промила.

От семейството на Ангелова пък се надяват убиецът да бъде обвинен. Той вече бе задържан веднъж, но пуснат поради липса на достатъчно доказателства.

Новините от днес и със задна дата