събота, 6 февруари 2021 г.

Ето кога и по колко минути могат учениците да свалят маските

 

Със старта на втория учебен срок започна поетапното завръщане на големите ученици в класните стаи. На всеки две седмици на ротация за присъствено обучение се завръщат по три випуска от 5-и до 12-и клас, пише Монитор бг.

Те задължително трябва да бъдат с маски в час и по коридорите, но е възможно да ги свалят за по няколко минути в определени условия.

„По време на всяко междучасие под надзора на учител се отварят прозорците за проветряване на съответното помещение, като учениците могат да свалят маските си.

В рамките на 2-3 минути по време на учебния час помещението също може да се проветрява, а учениците да са без маските”, пиши в писмо до училищните директори зам.-образователният министър Таня Михайлов.

Тя добавя, че в случай че метеорологичните условия са благоприятни и позволяват това, е препоръчително прозорците на помещенията да са отворени максимално дълго.

В писмото Михайлова припомня, че маските са задължителни за всички ученици в закритите общи части на сградата.За начален етап в класните стаи и другите учебни помещения за начален етап също трябва да се носят, ако училището е взело подобно решение.

Новините от днес и със задна дата