понеделник, 15 февруари 2021 г.

Скандал на летище София заради задължителен антигенен тест за COVID-19, вземат по 75лв.!

  

Треньорът на мъжкия ни национален отбор по баскетбол Росен Барчовски побесня заради изисквания и цени във връзка с мерките срещу коронавируса. "Лъвовете" отлетяха тази сутрин за Латвия, където ще се изиграе решителна квалификация за класиране на ЕвроБаскет 2022.

Полетът бе през Амстредам с престой един час. От Ниската земя обаче искат дори в този случай отрицателен тест за COVID-19, а цените на летище София вбесиха Барчовски.

„Безподобни, нагли крадци!  С националният ни мъжки тим по баскетбол заминаваме за европейски квалификации в Рига. Полетът ни е през Амстердам, транзит, с престой от 1 час. Холандците искат задължително негативен бърз антигенен тест, направен не повече от 4 часа. Т. е. на летище София, защото  полета е в 7ч сутринта, няма къде другаде да се извърши. Правим го срещу 75 лв на човек?!? При положение, че в аптеките е 25лв, а в лабораториите 30лв. 1400лв за цялата група. 

При положение, че предишният ден правихме PCR тест, и всички резултати са отрицателни. Имаме естествено документи. Не върви. На всичкото отгоре ни искат 4 часа преди полета, все едно летим за луната. И този тормоз и грабеж е вече почти година. Не само у нас, навсякъде е това. Само в нашия самолет са 150 пътника. В един полет, правете сметка. Как да наречеш това...” , написа Барчовски в профила си във Фейсбук.

Българските баскетболисти се изправят срещу домакина Латвия на 20 февруари и Босна и Херцеговина 2 дни по-късно.

Новините от днес и със задна дата