понеделник, 22 февруари 2021 г.

Спасиха породисто домашно коте, изхвърлено на столична улица в клетка

  

                                               Снимка: БНТ

История с щастлив край - красива породиста котка беше спасена в столичния квартал Зона Б-5, след като стопаните ѝ я изхвърлили заедно с клетката, съобщи БНТ.

От телефонно обаждане Силвия Стойчева - собственик на приют и хотел за котки, разбира, че между блоковете е намерено изоставено животинче. Веднага тръгва и след половин час женското британско коте е вече е на топло.

"Оказаха се прекрасни момчета от СОТ, които са видели котето. Клетката е била отворена и са видели котето свряно в ъгъла на блока до едни страшни боклуци. Прибрали са го и ние отидохме да го вземем, защото е видимо домашно животно, което няма да оцелее и една минута навън", разказа Стойчева.

Първоначално тя допуска, че животното или е болно и са били нужни големи средства за лечение, или че е проявило някаква агресия.

На другия ден го води във ветеринарна клиника.

"Слава Богу, котето е абсолютно здраво, успяхме да пуснем пълна кръвна картина и биохимия, дори ехограф на бъбреците и кардиография, освен това ще я кастрираме", допълни Стойчева, която уточни, че то е остане там няколко дни.

Тя обаче уточни, че веднага са се появили много кандидат-осиновители и вече са избрани едни от тях.

Според ветеринарите котето, което е кръстено Габи, но я наричат още и Козета - като героинята от "Клетниците", е а около годинка.

Според Стойчева подобни случаи на изоставени животни са често срещани в нейната практика.

Новините от днес и със задна дата