петък, 26 февруари 2021 г.

Бургас е зареден с ваксини, возят с автобуси желаещите да се ваксинират

  

                                        Снимка: БНТ

Намираме се в едно сериозно темпо на ваксинацията. За вчерашния ден ваксинираните у нас са над 21 000. Това каза зам.-министърът на здравеопазването доц. Евгени Григоров, който инспектира ваксинирането в Бургас, предаде БНТ.

На територията на област Бургас има 25 ваксинационни пункта, всички от тях работят и са заредени с ваксини. Предстои откриването на два нови ваксинационни пункта. 11462 души досега са ваксинираните в област Бургас.

Към настоящия момент работят два мобилни екипа за областта, които ваксинират желаещи в отдалечени райони. При необходимост ще бъдат разкрити и още мобилни екипи, увери Григоров.

Област Бургас, както и всички останали области у нас, има и своя денонощен кабинет, който се намира в УМБАЛ "Бургас". Гражданите, които искат да бъдат ваксинирани могат да го направят и през нощта.

Областната управа е организирала автобуси, които могат да извозят хората до ваксинационните пунктове и да ги върнат. Личните лекари също са получили ваксини.

Приоритетно върви ваксинирането на членовете на РИК и СИК. Вече има над 500 души, които имат първа доза ваксина. Общо 621 членове на избирателни комисии ще бъдат ваксинирани до края на работния ден.

Здравнонеосигурените могат да се ваксинират или на територията на РЗИ-тата или в някои от другите 25 пункта.

В петък в Бургас предстои да се направят още 800 ваксинации.

Новините от днес и със задна дата