понеделник, 22 февруари 2021 г.

Убиецът на англичанката останал в ареста заради страх от линч

  

                                   Снимка: bTV

 26-годишният Денислав Р., обвиняем за жестокото убийство на 62-годишната английска заселничка във великотърновското Ново село, няма да обжалва пред Апелативния съд наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража".

Убиецът сам настоял пред Окръжния съд да остане в ареста. Денислав казал, че има страхове и опасения от линч заради стореното, съобщи в. "Борба".

На младия мъж е повдигнато обвинение по чл. 116 от НК за убийство, за което го грози наказание от 15 до 20 години "лишаване от свобода" или доживотен затвор. Той е от Горна Оряховица, безработен и неосъждан. Назначен му е служебен адвокат.

Кървавата драма се разиграла на 17 февруари в дома на англичанката в Ново село. На следващия ден извършителят бе заловен от началника на полицейския участък на съседното село Балван старши инспектор Петър Петров и от кмета на Ново село Христо Христов.

Жертвата е 62-годишната Роуз Р., която се заселила в китното селце преди около 8 години. Жената живеела сама, но от дни съседите не били я виждали. Пощенската служителка в селото първа се усъмнила, че се е случило нещо лошо с чужденката, която от два дни не вдигала телефона си, и алармирала кмета. Управникът на Ново село известил полицейския инспектор и двамата отишли в дома на британката. Там заварили непознат мъж, който обикалял из имота с кални ботуши и копаел изкоп в двора. Като видял двамата мъже, той побягнал в неизвестна посока. Стопанката пък била открита мъртва в плевнята. 


Кметът и полицаят незабавно подали сигнал в Областната дирекция на МВР във Велико Търново за случая. След това предприели обход на селото с цивилен автомобил, като предположили, че убиецът е все още в населеното място. Малко след това спипали беглеца да се укрива в дома на самотно живеещ старец в покрайнините на Ново село, задържали го и когато пристигнали криминалистите от Велико Търново, им го предали.

При разпитите убиецът е направил пълни самопризнания. Причина за трагедията е любовна история.

При огледа се оказало, че младият мъж убил чужденката с лопата, след което се приготвил да зарови трупа.

Новините от днес и със задна дата