четвъртък, 4 февруари 2021 г.

Майката на убитото 2-годишно дете изкарала баща му от психиатрията малко преди трагедията

  

Часове след убийството на 2-годишното дете в Севлиево баща му, който е предполагаемият извършител на зверството, бе закаран в държавната психиатрия в града, съобщи БНТ.

Директорът на лечебното заведение обясни, че мъжът никога не е бил пациент на тази психиатрия, нито на някоя друга. Не е имал и поставена диагноза. Приет е бил тук еднократно - на 17 януари, по сигнал на близките. А четири дни по-късно по настояване на неговата съпруга е бил изписан.

Но директорът подчерта, че е бил приет в ступор, най-вероятно вследствие на тежка новина, свързана с родителите му.

"Не е с тежко психично заболяване поне в началото. Един път е контактувал с нашата болница в състояние на ступор, и колегите го изписват с някаква лека диагноза. В един момент човек изпада в едно такова стресово състояние - нито говори. Възможно е да е някаква тежка депресия, защото, доколкото разбрах, първия път във връзка с някакво тежко онкологично заболяване на майка му, той разбира и изпада в това състояние, но съвсем за кратко време, за 3-4 дни излиза от това състояние, всичко е наред и колегите го изписват", обясни пред БНТ директорът на държавната психиатрия в Севлиево д-р Сюзън Садъкова.

Трагедията се е разиграла по обяд днес в къщата в центъра на Севлиево. След като няколко пъти е намушкал с нож двегодишното момиче, мъжът е посегнал и на собствения си живот. Веднага е бил откаран в габровската болница, където е прегледан. Установени са няколко повърхностни рани, а след това е докаран в държавната психиатрия в Севлиево.

Няколко часа продължава разпитът на майката, а пред къщата им има засилено полицейско присъствие. Разследването по случая продължава. По всяка вероятност още утре психолози ще започнат работа с по-голямото дете в семейството.

Новините от днес и със задна дата