вторник, 5 януари 2021 г.

Българин спечели титлата "Super Model Universe 2020"

  

2021 г. започна с поредно признание за страната ни и по-точно - първото място на тазгодишното издание на конкурса "Super Model Universe", спечелено от 26-годишния Иван Булкин. Пловдивчанинът, който е републикански шампион по лека атлетика, отбеляза третата си победа извън пистата, като пребори конкуренцията от над 20 международни модела, участвали в надпреварата, която трябваше да се състои в Малайзия, но предвид нестихващата все още пандемия се проведе във виртуален формат.

"Призът "Super Model Universe 2020" тази година е за България! Искам да благодаря на всички вас, близки, приятели и познати, които ме подкрепихте и ми стискахте палци през цялото време. За мен значи много! Нямаше да успея без Вас! Бъдете здрави, щастливи, смирени и обичани!", гласят първите му думи, написани в неговата лична Инстаграм страница, където публикува и снимка, на която позира пред фотографския обектив по бельо, преметнал лентата от състезанието на ръката си.

За да грабне отличието, младият мъж преминава през общо два кръга - в първия, определящ половината от точките, е важен вотът на публиката, гласуваща онлайн за претендентите на страницата на организаторите. След като тя избере финалистите - 5 момчета и още толкова момичета, настъпва вторият етап, в който селектираните биват оценявани от 10-членно жури от цял свят, провеждащо видео интервю на английски език с всеки един от тях. Тази задача не е предизвикателство за Иван, който говори свободно езика, тъй като той работата му към фирма в Града под тепетата е тясно свързана с чуждестранни клиенти.

Преди седмица той най-накрая получава дългоочакваното обаждане, донесло му радостната вест, че е спечелил оспорваното съревнование, което медиите у нас сочат за "Мистър Вселена".

Булкин е студент в ПУ "Паисий Хилендарски" със специалност "Спорт и възстановяване". Започва да се занимава с мода преди почти пет години, когато бива поканен в "Mr. BGathletic". Към днешна дата признава, че не е подходил сериозно към конкурса, защото по онова време за първи се е сблъскал с подобен вид събитие. Въпреки това си тръгва от него като победител.

Титлата обаче не го главозамайва, напротив, той се придържа изцяло към установения си режим и продължава усърдно да тренира, учи и работи, без да прави каквито и да било планове за кариера в сферата на модата. Нещата се променят три години по-късно, когато се записва за "Мистър Пловдив". В тогавашно интервю, което дава пред светски сайт, той казва, че го е сторил защото е интересно и вълнуващо предизвикателство за него, предоставящо му възможността за създаде нови контакти и да се изяви в различно амплоа.

Иван споделя, че поддържа фигурата си със здравословно хранене и шест интензивни тренировки седмично, освен това е привърженик на максимата "Здрав дух, здраво тяло". След като се дипломира с бакалавърска степен от Пловдивския университет иска да учи за магистър в Националната спортна академия "Васил Левски" в столицата./life.dir.bg

Новините от днес и със задна дата