четвъртък, 21 януари 2021 г.

Адв. Марковски за присъдата на Викторио: Морална лудост и абсолютна грешка на съда

  

"Абсолютно груба съдебна грешка е присъдата на Викторио Александров, който уби зверски приятелката си Дарина и дъщеричката им - едногодишната Никол, така смята адвокат Марин Марковски. Убийствата станаха през 2018 г.".

"Присъдата трябва да превъзпита", напомни юристът. Адвокатът определи случилото се като "морална лудост" и допълни, че "убиецът може и да изглежда добре, но всъщност няма никакви ценности". 

"Това наказание е твърде леко. Присъдата трябва да е знак и за други, склонни към подобни жестоки престъпления. Освен това да е възпитаваща", коментира адв. Марковски. 

"Важен е и мотивът, а тук няма видима причина за убийството на приятелката и детето", каза още адвокатът. Според юристът у Викторио има морална лудост, липса на ценности и е особено жестоко наличието на убийство на дете. 

"Никога пострадалите не могат да бъдат удовлетворени от присъдата. Степента на страданието е много важна. Тази присъда не може да бъде необходимата за обществото присъда. Законът дава възможност за присъда 20, 30, че и доживотен затвор без замяна и доживотен затвор със замяна.

Присъдата трябва да е справедлива и разумна, а тази не е", коментира още Марин Марковски в телевизионно интервю. Адвокатът смята, че другите инстанции няма да се съобразят с първоначалната присъда. Той подчерта, че тук трябва да се има предвид жестокостта да се отнеме животът на невинно едногодишно дете, което е спяло и е било напълно беззащитно.

Новините от днес и със задна дата