четвъртък, 14 януари 2021 г.

Процедура по импийчмънт и на Байдън

  

Новоизбраният член на Камарата на представителите на САЩ от Републиканската партия Марджъри Тейлър Грийн заяви, че ще инициира процедура по импийчмънт на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън в първия му работен ден - 21 януари, съобщава вестник The Hill.

Грийн, която бе избрана в Конгреса от много консервативен район в северната част на щата Джорджия, допълни, че американският народ трябва да има доверие в своя президент. Според нея държавният глава на САЩ не може да злоупотребява с правомощията си, да си сътрудничи с чужди правителства, китайски и украински енергийни компании.

"От името на народа на САЩ искам да заявя, че лидерите на нашата страна трябва да бъдат отговорни хора. Ние не можем да имаме президент, който е готов да използва дадените от Конституцията и законите на страната ни пълномощия за лични цели. Ние не може да имаме държавен глава, купен от китайски и украински фирми. 

Заради това аз още на 21 януари (първия ден след встъпването в длъжност на новия президент) смятам чрез дадените ми пълномощия да задействам процедура по отстраняването на господин Байдън от поста държавен глава", заяви Тейлър Грийн.

Тя не е посочила конкретни обвинения срещу новоизбрания президент на САЩ.

Вчера камарата на представителите гласува втора процедура по импийчмънт срещу настоящия президент Доналд Тръмп.

Новините от днес и със задна дата