неделя, 3 януари 2021 г.

Братът на потъналия вдън земя Костадин със смразяваща версия за изчезването му

  

Подозирам, дори съм убеден, че Костадин е убит. Не е възможно да се крие някъде толкова дълго време. Това каза пред Флагман.бг

Диян Райков - брат на безследно изчезналия 30-годишен мъж от Царево. Костадин е в неизвестност от 26 декември. 

"Тогава познат го е видял да върви от Царево към село Велика. Бил е с приятелката си, която е с около 10 г. по-голяма от него. Заедно са от около 2 месеца някъде. Той се премести да живее в с. Велика в нейната къща, където е и баща ѝ. Доколкото разбрах, Костадин е имал конфликт с възрастния мъж, който твърди, че брат ми е откраднал от него 7 лева. И затова е бил изгонен. Аз обаче не вярвам. Убеден съм, че му се е случило нещо лошо", разказа разтревоженият Диян Райков. Костадин и приятелката му Вяра били безработни. Последно 30-годишният мъж е работил през лятото. 

"Лятото беше в една фирма - монтираха PVC дограма. Но това беше сезонно. Преди години работеше в Германия и се върна. Много исках да му намеря работа в София и да е при мен", казва още брат му. 

Диян живее в София, а с брат си поддържал връзка по телефона или със съобщения. Последно двамата са си писали на 22 декември. Сега мобилното устройство на Костадин е било изключено. Апелът за помощ на Диян Райков е едва от вчера, когато е подаден и сигналът в РУ-Царево за изчезването на Костадин. 

На въпрос защо едва след седмица алармират, той отговори: 

"Имахме надежда, че ще се появи. Мислехме, че може би искал да се отърси от всички проблеми, изчезвайки за няколко дни. Но не е нормално да го няма повече от седмица, без да ни уведоми. Той не е толкова безразсъден. Именно затова смятаме, че е убит. В противен случай досега щеше да се е появил". 

Диян моли всеки, който има каквато и да е информация за брат му, да се обади на тел. 0889107191, както и да уведоми органите на МВР!

Новините от днес и със задна дата