вторник, 12 януари 2021 г.

Радостин, срещу който е подадена жалба, че е упоил, пребил и изнасилил две момичета

  

Издирваният за изнасилване на две момичета Радостин Пулев сам се предаде в полицията. Той пристигна със своя адвокат Станимир Ченалов. На влизане в полицията Радостин отрече да е изнасилил момичетата, пише kazanlak.com.

„За изнасилване не ми е споделял нищо. Дали е виновен или не, ще решат съответните органи. За мен този човек, на база това, което ми споделил, е много трудно да се приеме, че е виновен. Разследването е в начална фаза.“, коментира адвокатът на Радостин. Той уточни още, че той не се укривал от полицията. Искал е да се предаде още през вчерашния ден. 

Заради личен ангажимент на адвоката му 35-годишният енинец се е предал днес. Полицаите са били известени и са проявили доверие, разказа още Ченалов. 

„Към момента няма повдигнато обвинение. Задържан е за 24 часа. Ще се прецени от наблюдаващия прокурор на база събраните материали трябва ли да се повдига обвинение. Възможно е да има и обвинение и 72-часово задържане, но не е ясно дали ще има мярка. За мен това момче в момента не е извършило нищо. Това е въз основа на неговия разказ“, уточни още той. 

Срещу енинеца била подадена жалба в казанлъшката полиция от 17-годишна девойка. Тя разказала, че заедно с пълнолетната ѝ приятелката са били дрогирани и изнасилвани в продължение на два дни.


Момичетата били на рожден ден, където присъствал и Радостин. Той ги упоил и завел в къща в Енина. Преди да ги пусне, насилникът ги заплашвал с убийство, ако разкажат за случката или го издадат. 

Срещу Радостин Пулев има насрочено дело за 26 януари в Районен съд – Казанлък. Обвинението е за блудство с непълнолетно момиче. Случаят бил от юни месец 2020 г.

Новините от днес и със задна дата