вторник, 12 януари 2021 г.

Задържаха мъж, пребил 9-годишно дете и жена, която заплашил с убийство

Мъж, пребил 9-годишно дете и жена, която освен това заплашил с убийство, е задържан и обвинен за лека телесна повреда в условията на домашно насилие и закана за убийство, съобщиха от Софийската районна прокуратура (СРП).

Й.Д. ще отговаря пред Темида за това, че на 10 януари към 22.30 ч. в кв. "Гоце Делчев" в столицата е нанесъл удари на малкия М.Д., в резултат на което момчето е получило оток на рамото, охлузване и кръвонасядане на лявата мишница.

Същевременно от неустановена дата до 10 януари мъжът нанасял системен побой на Р.Я. като накрая я заплашил с думите: "Ще те гръмна с помпа в гърдите". От СРП подчертават, че заканата би могло да възбуди основателен страх у жената за нейното осъществяване.

От прокуратурата не посочват какви са родствените връзки между мъжа, жената и детето, но най-вероятно става дума за семейство или за двойка, която живее заедно. Не е ясно дали и двамата възрастни са родители на детето.

Мъжът е задържан на 72 часа, а предвид високата обществена опасност на деянията утре ще бъде внесено искане в съда за налагане на постоянен арест.

Новините от днес и със задна дата