петък, 1 януари 2021 г.

Германия потресена от бруталното убийство на 31-годишна българка

 

Германия е потресена от убийството на 31-годишна българка, чието овъглено тяло е било открито от случаен минувач на 18 декември в полето край град Охтендунг, провинция Рейнланд-Пфалц.

Първоначално самоличността на жертвата не е била установена и полицията в град Кобленц е разпространила снимки на обеца, открита край изгорелия труп. В съобщението на полицията се казва още, че убитата е била висока около 1,60 метра, 55 килограма, със светла кожа и дълга до раменете червеникаво - руса коса.

По-късно станало ясно, че жертвата е 31-годишната Силвия Бойчева - българка, живееща в град Круфт с 10-годишния си син. Тя е била изнасилена, застреляна с 2 куршума в главата, а тялото й изхвърлено на полето и подпалено, за да не бъде разпозната. 

На Коледа криминалистите в Кобленц са задържали 34-годишния приятел на Силвия - Мехмет Б. Мъжът обаче отказва да говори. Съседи на двойката разказали пред полицията, че двамата често карали. 

"Заради кавгите им, полицията често идваше тук", свидетелства съсед.

Наблюдаващият прокурор Ролф Висен заяви пред местните медии, че е бил шокиран от гледката на овъгленото тяло и неописуемата жестокост, с която е било извършено убийството. "Жертвата е била залята с бензин и запалена", каза още той. 

От прокуратурата и полицията обаче отказват повече информация, тъй като предстоят множество разпити и събиране на допълнителни сведения за връзката на българката и приятеля ѝ, завършила с бруталното ѝ убийство.

Новините от днес и със задна дата