петък, 1 януари 2021 г.

Празничен фойерверк обезглави мъж във Франция

  

Фойерверк е обезглавил мъж по време на новогодишните празненства в Източна Франция, съобщи ДПА, като се позова на официални представители на департамента Ба Рен.

Друг мъж е бил ранен при същия инцидент, който е станал на около 30 км южно от Страсбург, близо до германската граница.

Според местен вестник фойерверкът не е експлодирал първоначално, но се е взривил точно когато двамата мъже са се приближили до него.

От началото на декември в департамента важи забрана за продажба и лична употреба на пиротехника. Забраната, чиято цел е да намали натоварването на службите за спешна помощ, е в сила до понеделник.

Същевременно правителственият говорител Габриел Атал съобщи, че вечерният час в 15 департамента в Източна Франция, наложен заради пандемията, ще започва от утре в 18, вместо в 20 часа, както бе досега.

"Вирусът продължава да се разпространява във Франция. . . неравномерно между регионите", каза Атал в ефира на телевизия Те Еф 1.

Той добави, че списъкът с департаментите ще бъде преразгледан след седмица.

"Ако положението върви към още по-голямо влошаване, ще вземем необходимите решения", каза той в отговор на въпрос за евентуална нова карантина.

Вечерен полицейски час от 20 до 6 часа бе наложен на територията на цяла Франция на 15 декември, когато бе отменена карантината.

Новините от днес и със задна дата