събота, 23 януари 2021 г.

Разкрит: Бургазлията Валентин Леков задигнал 1 милион лева в Ямбол

  

Бурагазлията Валентин Леков, който е познато име в ъндърграунда, е успял да задигне близо 1 млн.лева от известен ямболски бизнесмен, пише "Флагман". Предприемачът криел солидната сума в тайник в камината си.

Случаят е от октомври м.г., но става публично известен едва днес, след като разследващите разплетоха целия случай, арестуваха крадеца и прокуратурата го обвини за крупния обир. Пострадалият имал сериозни интереси в сферата на строителството. Той изградил тайник в камината, която изобщо не използвал. 

В него имало 750 200 лева, 50 000 евро, 7 милиона виетнамски донги и 450 бразилски реала, както и злато за още 150-160 хил.лева. Той не е криминално проявен, можел да удостовери произхода на всеки спечелен лев. Разбра се кой изпечен престъпник е извършил обира за близо 1 милион в Ямбол! Все още не е ясно откъде Валентин Леков е знаел, че въпросният бизнесмен е държал толкова пари в дома си, както и каква е връзката между двамата. 

Доказателствата срещу него обаче са безспорни и могат да го пратят за дълго на топло. Обирът на годината е разкрит след отличните действния на полицията и прокуратурата в Ямбол. Валентин Леков е добре известен на полицията. В досието му има цял поменник от престъпления. Той е с 25 криминални регистрации, арестуван за кражби, осъждан е и за документи измами. 

Той бе осъден на пробация по афера с фалшиви книжки. Познат е в подземния свят крадец на дребно и автоджамбазин, който сега очевидно е решил да се надскочи много сериозно. От сумата, до този момент са открити само 54 хил.лева, както и част от златните накити. Задържани са общо 6 лица, но само Валентин Леков е обвинен. 

Предстои внасяне на искане за постоянна мярка задържане под стража. От профила на Валентин Леков се вижда, че той е обичал охолния начин на живот. Много от снимките му са правени в различни заведения.

Новините от днес и със задна дата