понеделник, 25 януари 2021 г.

Жена изкара К-19, а след месец и половина се зарази и с британския щам

  

В Германия е регистриран повторен случай на заразяване с коронавирус, като второто инфектиране е било предизвикано от британския щам, съобщава Focus Online, позовавайки се на властите на федерална провинция Долна Саксония.

Според изнесената информация, за първи път жителката на Хановер се е заразила с коронавирус на 27 ноември. Повторното ѝ заразяване е станало на 11 януари. Източникът на заразата остава неясен, но властите са убедени, че по-нататъшните вериги на предаване на вируса са невъзможни. 

„Резултатите от контролните тестове ни дават увереност“, обясни Марлен Граф. 120 души, с които жената е имала преки или косвени контакти, са поставени под карантина. Тя ще продължи не две седмици, а три седмици, ако тестовете не са с отрицателен резултат. 

По-рано бе съобщено, че британският щам на коронавируса е в Германия от месец ноември миналата година. Той е открит при много възрастен мъж с предишни заболявания, който впоследствие е починал в резултат на болестта. Новата мутация е открита и при съпругата му.

Новините от днес и със задна дата