понеделник, 25 януари 2021 г.

Мадуро представя на СЗО медикамент, който убива К-19 на 100% с 10 капки на езика

  

Президентът на Венецуела Николас Мадуро представи пред медии в неделя капки, които определи като "чудодейни", тъй като неутрализират коронавируса на 100 процента, ако се прилагат на всеки четири часа.

Той увери, че лекарството няма и никакви странични ефекти. "Получих разрешение от здравните власти да предоставя на вашето внимание това лекарство, което неутрализира на 100% коронавируса. Казва се "Карвативир", но е по-познато с името си "чудодейните капки на Хосе Грегорио Ернандес'', обяви в телевизионен ефир Мадуро. 

По думите му въпросният медикамент е минал различни клинични тествания и е бил "разработван от учени и биолози в продължение на девет месеца". Мадуро също така подчерта, че е бил тестван и върху тежко болни от COVID-19, които "веднага се възстановявали след лечение с капките". 

Десет капчици на езика на всеки четири часа и чудото е факт. Това е изключително силно лекарство, което убива коронавируса, настоя Мадуро и допълни, че всичко около разработването на медикамента ще бъде публикувано в "международните списания". 

Очаква се още тази седмица спорният по отношение на ефективността си медикамент да бъде пуснат в масово производство, с което ще бъдат заредени всички болници и медицински центрове в страната, информира онлайн порталът 20minutos. 

Държавният глава на южноамериканската страна обяви на пресконференцията, че правителството ще предостави цялата информация и на генералния директор на СЗО Тедрос Гебрейесус, за да се запознае с него и да го сертифицира.

Новините от днес и със задна дата