събота, 26 декември 2020 г.

Ваксините срещу COVID-19 пристигнаха в Бургас

  

Първите ваксини срещу COVID-19 пристигнаха в Бургас, с микробус за кренвирши. Доставката е от 450 дози от ваксината на Pfizer и BioNTech. Микробус, ескортиран от полицейски коли достави ваксините пред сградата на Регионална здравна инспекция /РЗИ/. 

Лично ги посрещна директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров. Докато приемаше пратката, той поддържаше видеовръзка със здравния министър Костадин Ангелов, който да се увери, че няма проблеми със съхранението на ваксината. Ваксините бяха поставени в хладилник. Ще се съхраняват от плюс 2 до плюс 8 градуса.

Д-р Паздеров каза, че в Бургас ще бъдат имунизирани медиците на първа линия. Ваксинирането в Бургас започва от утре. В общинските здравни заведения в Бургас първи ще се ваксинират д-р Теодор Попов, завеждащ ковид-сектора в Комплексния онкологичен център /КОЦ/ и д-р Киселков, лекар в същото отделение. Ваксините ще им бъдат поставени от 10.00 часа в корпус 3 на КОЦ.Ще бъдат ваксинирани 250 медици в област Бургас от 12 лечебни заведения.

Желаещите да се ваксинират в Бургас са много, каза д-р Паздеров. Към момента желание са заявили около 2000 медици. Ваксинирането обаче ще става поетапно.

По-голямата доза от ваксините пристига януари, съобщава БТА.

Ето какви данни попълваме в декларацията, ако искаме ваксина

Новините от днес и със задна дата