сряда, 2 декември 2020 г.

Изписаха пациент, той почина в колата на дъщеря си

  

61-годишен мъж умира няколко дни след престоя си в болницата в Берковица. Той е бил приет заради изгаряния. След това обаче се оказва, че има двустранна пневмония, а състоянието му рязко се влошило.

До последно от лечебното заведение не правят PCR на пациента. От Спешния център съветват дъщерята да вземе направление за PCR от личния лекар и да се насочи към Монтана.Дъщерята на починалия - Вероника Младенова, разказа за кошмара, който е преживяла. 

В телевизионно интервю по bTV тя разказа, че баща ѝ е бил изписан без лечение от болницата в Берковица. „Нямам обяснение, не знам“, отговори дъщерята на въпрос как се е стигнало до това решение на болницата. 

„Хирургът ме уведоми, че завеждащият COVID отделението отказва прием. Нямам информация дали е било пълно, какво е било положението, нямам информация. Казаха ми да си го взимам“, добави още тя. 

„Отидох в другата сграда да взема направление. Издаде ми направление за издаване на друго място. Така и не успях да го настаня, почина в колата ми“, разказа дъщерята. 

„Излизайки от кабинета на личния лекар, аз го намерих паднал в коридора. Той почина часове след това, ясно е, че не е бил добро здравословно състояние“, разкри също тя. Почернената дъщеря каза, че изпитва адмирации към всички, които се борят за живота на хората. 

Но смята, че в нейния случай е имало унизително и нечовешко отношение. Готова е и да търси правата си. 

От болницата казаха, че са приели пациентът три дни след инцидента с изгарянията. Липсата на места към 16 ноември пък е довело до изписването на пациента и пренасочването му другаде.

Новините от днес и със задна дата