понеделник, 21 декември 2020 г.

Шокиращи разкрития за шофьорката на "Кайен", оставила труп в купчина ламарини

  

По искане на Софийска градска прокуратура, на 20.12.2020 г. Софийски градски съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемата Р.Б. (на 40 г.) за извършено от нея престъпление.

Жената е привлечена към наказателна отговорност за това, че на 17.12.2020 г. около 22.50 часа в гр. София при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Порше”, модел „Кайен Турбо С”, движейки се по ул.”Бойчо Бойчев” в посока от бул.“Президент Линкълн“ към ул.„Суходолска“, в района на №83, нарушила правилата за движение по ЗДвП. 

Така при платното за движение с две пътни ленти, навлязла в лентата за насрещно движение без да контролира непрекъснато управлявания от нея автомобил и реализирала пътнотранспортно произшествие с насрещно движещия се лек автомобил, марка „Фолксваген”, модел „Поло. 

В резултат на това тя по непредпазливост е причинила смъртта на водача на фолксвагена, както и средна те

лесна повреда на пътника в него. Водачката на лекия автомобил, марка „Порше”, модел „Кайен Турбо С”, Р.Б. е извършила престъплението в пияно състояние. Разследването по досъдебното производство продължава. 

Това е пореден случай на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, в следствие на което загиват невинни граждани. 

В тази връзка по-рано през годината главният прокурор на Република България Иван Гешев отправи към законодателната и изпълнителната власти експертни предложения за изменение на Наказателния кодекс, чието приемане би спомогнало за ограничаване на извършването на този вид престъпления.

Новините от днес и със задна дата