четвъртък, 3 декември 2020 г.

Пеле с емоционално писмо до покойния Марадона: Не успях да ти кажа колко те обичам!

  

Пеле написа и публикува в Инстаграм писмо до покойния Диего Марадона, което трогна футболните фенове.

В него има думи, които никога не сме чували от бразилската икона за аржентинския идол. А те двамата са безспорно най-големите в историята на играта.

Винаги се е смятало, че освен съперничество за трона на №1 във футбола, между Пеле и Марадона има някакво неясно, тлеещо чувство на взаимна неприязън. 

И тези теории не бяха потушавани от не едно изказвания на аржентинеца, че Краля всъщност е коронясан от ФИФА, а не от феновете. Докато самият той - Диего, е обявен за номер едно от хората.

На света вероятно няма никога да има единодушие за това кой е по-голям, но едно е сигурно - те са епохи, абсолютни галактики във футбола.

И Краля - както винаги ще бъде наричан Пеле, показа класа и написа писмо в сряда, точно седмица след кончината на Марадона. Не е дълго, но е емоционално.

Ето ги думите, които - както става ясно от самия текст, Пеле съжалява, че никога не е изрекъл на глас лично пред аржентинеца, докато той е бил жив:

Днес стават 7 дни, откакто ти ни напусна.

Много хора обожават да ни сравняват, правят го цял живот. Ти беше гений, който плени света. Магьосник с топка в краката. Истинска легенда. Но над всичко това, ти беше голям приятел с огромно сърце.

Аз знам, че днес светът би бил много по-добър, ако по-малко сравняваме, а повече просто оценяваме и аплодираме тези, които заслужават. Ти си несравним, исках да ти го кажа.

Пътят ти е маркиран от честност и откровеност. По твоя си уникален начин ни научи как да обичаме, а и да казваме "Обичам те" по-често. Внезапното ти напускане на света не ми даде възможност да ти го кажа, така че ще го напиша: "Обичам те, Диего!"

Приятелю, благодаря ти за всичко, за целия ни път заедно.

Един ден в Рая, може пък най-после да се съберем в един отбор. И тогава за първи път аз няма да вдигна ръка във въздуха, за да празнувам гол. А от радост, че съм до теб на игрището и мога да те прегърна."corner.dir.bg

Новините от днес и със задна дата