събота, 19 декември 2020 г.

Това е най-коментираната снимка във Фейсбук вече 2 седмици

  

Една изключително човешка история за доброто се превърна във вирусна в интернет и хората не спират да я споделят. 25-годишният полицай Лари ДеПримо, забелязва просещ бездомник до магазин за обувки на площад "Таймс Скуеър" в Ню Йорк, в една мразовита вечер в края на ноември.

Влиза в магазина и купува със собствени пари ботуши и чорапи за бездомника. Полицаят подарил ботушите на просяка и дори му помогнал да ги обуе, предложил му и чаша горещо кафе в студената вечер и продължил да обикаля района си. 

Снимката е направена с мобилен телефон от случайно преминаващата Дженифър Фостър, служителка в полицията в Аризона, без Лари ДеПримо изобщо да подозира за това. 

 


Дженифър изпраща снимката до департамента на полицията на Ню Йорк с думите : 

"17 години служа в полицията, но никога до сега не бях виждала нещо подобно. Този офицер е гордост и пример за нас полицаите, за човешка доброта и отношение към бездомните. Съжалявам, че не можах да науча неговото име." 

p>

Ню-Йоркската полиция качва снимката на стената си във Фейсбук и тогава всички научават името на полицая. 

Самият Лари ДеПримо научава от приятел за снимката, която взриви социалната мрежа. Досега снимката във Фейсбук има милион харесвания, хиляди споделяния и над 100 000 коментара.

Новините от днес и със задна дата