събота, 28 ноември 2020 г.

Д-р Комаровски обясни как да се предпазим от COVID-19

 

Д-р Евгений Комаровски съветва как да подготвим организма си за потенциална коронавирусна атака. Препоръките повишават неговата устойчивост и помагат да се предпази от приемането на голям брой вирусни частици наведнъж.

Лекарят обясни, че вероятността от инфекция и последващо развитие на COVID-19 се дължи на две основни обстоятелства.

„Дали ще се разболеете или не, зависи от два фактора: Количеството на вируса, който срещате, и състоянието на тялото ви по време на срещата“, заяви д-р Комаровски.

Той даде съвет как да избегнете проникването на значителна доза от вируса в тялото - трябва да предотвратите изсъхването на лигавиците. Това изсушаване се улеснява от продължителен престой в отопляеми, лошо проветриви помещения, както и недостатъчен прием на течности.

„Трябва да дишате чист хладен въздух. Нормата на влажност е 40-60% процента “, споделя Комаровски.

Освен това, каза той, е важно да консумирате достатъчно чиста вода и да овлажнявате носа с помощта на физиологични разтвори.

Комаровски подчерта, че ваксинацията е най-ефективното средство за защита срещу коронавирус - в това отношение тя няма конкуренти.

„Много съвременни протоколи съветват хората да внимават за недостига на витамин D, витамин С и цинк в организма, споделя лекарят./Zdrave.to

Новините от днес и със задна дата