неделя, 1 ноември 2020 г.

Мистерията с избухналата газова бутилка в Несебър се разплете

  

Няма следи от насилието по тялото на 66-годишния Иван Радев от Несебър, чийто разлагащ се труп бе открит след експлозия в дома му на ул.“Крайбрежна“. Медицинският картон на Иван изобилствал с множество заболявания и засега няма никакви съмнения, че е починал от естествена смърт.

Все още не е ясно кога е издъхнал, уточнява Флагман.бг. Съседите му от началото на седмицата не са го виждали. Те разказаха, че Иван отоплявал стая на втория етаж на къщата си в Стария град с газова печка с много голяма бутилка. 

Често ги молил за помощ, защото бил с болни крака и нямало как да я качи по стълбите. В бутилката обаче със сигурност е имало остатъчна газ, защото взривът е бил много мощен – разтресъл е няколко къщи наоколо. 

Пожаро-техническата експертиза е установила, че заради затворените врати и прозорци в стаята температурата толкова се повишила, че е довела до мощната експлозация. 

Въпреки че тялото е обгорено, то съвсем видимо било, че няма никакви следи от насилие. В петък криминалисти от РУ Несебър огледаха целия периметър, но не откриха нищо съществено. Изгледани са и записите от градските охранителни камери.

Според тях няма данни в къщата в последната седмица да е влизал външен човек. 

Иван има две деца – син и дъщеря, които имат собствени семейства и живеят на друг адрес, както и бивша съпруга. Къщата, която е на най-атрактивната улица в Стария град била наследствена. Иван водил аскетски начин на живот, последно работил като нощен пазач на ресторант, намиращ се близо до дома му.

Новините от днес и със задна дата