понеделник, 23 ноември 2020 г.

Проф. Кантарджиев се сдоби с внуче насред пандемията

  

В разгара на ковид пандемията професор Тодор Кантарджиев, ръководител на Националния център по заразни и паразитни болести, се сдоби с първо внуче! Бебето проплака в ръцете на опитен екип в столичната клиника „Свети Лазар“.

„Синчето ми е здраво, роди се 3 килограма и половина, само мускули! Всичко е наред със съпругата ми, тя сама си избра клиниката. А за поздравленията благодаря, златни хора сте вие“, каза по телефона пред „Минаха години“ синът на професора, д-р Весел Кантарджиев, началник на Клиниката по дерматология във Военномедицинскатата академия в София. 

Проф.Тодор Кантарджиев произхожда от стар копривщенски род, който може да бъде проследен три века назад във времето, напомня журналистът Елиана Митова. Щастливият дядо Тодор също не пропусна да благодари за поздравленията. 

Служебният му мейл е затрупан от честитки, а той отговаря на всички. Предците на известния епидемиолог, който от 8 години ръководи Националния център по заразни и паразитни болести, имат огромен принос за изграждането на модерна България. 

Името Тодор се предава от поколение на поколение – дядото на професора се е казвал така. Той е бил инженер и е строил. Рилския водопровод и първия язовир в България – „Златна Панега“. Да се пророкува какъв ще стане малкият Тодор е прекалено рано, но нищо чудно и той да облече бялата престилка.

Новините от днес и със задна дата