вторник, 24 ноември 2020 г.

Шокиращ обрат с убийството на 21-годишната арендаторка

  

21-годишната Красимира Куковска от село Бегово е убита умишлено и по особено жесток начин. Това сочат новите доказателства срещу 20-годишния Любомир, съобщава TrafficNews. Случаят с убийството в Бегово вече е прехвърлен на компетенцията на Окръжна прокуратура.

Красимира бе открита мъртва в село Бегово на 11 септември. Съпругът на 21- годишната майка - Любомир Петров бе задържан на 18 септември. Първоначалната версия бе, че младата жена сама е сложила край на живота си с ловна пушка. В последствие обаче разследващите са установили множество несъответствия между показанията, дадени от Петров и фактическата обстановка.
Семейството е имало две невръстни деца. 

Красимира и Любомир живеели заедно от няколко години, но напоследък отношенията между двамата били изострени. Според близки на двойката седмица преди трагедията, двамата се били разделили. В последствие спрямо Любомир бе повдигнато обвинение в убийство по непредпазливост. Сега обаче са налице нови доказателства, че 20-годишният мъж хладнокръвно и умишлено е убил майката на децата му. 

Той е привлечен по нови обвинения, а именно за престъпление по член 116 от НК. Оказва се, че според разследващите се касае за жестокост при отнемане на живота на жената, тъй като има доказателства за системно домашно насили от страна на 20-годишния мъж към половинката му.


Тази сутрин Любомир поиска да се прибере у дома. 

Той е застанал пред съда с искане за отмяна на наложената му мярка от „задържане под стража” в по-лека такава. Като мотиви той и защитата му са изложили дългия период на престоя му в ареста. Това обаче бе отхвърлено като аргумент от магистратите, тъй като Любомир е с ново обвинение и законовият период на задържането му може да премине повече от 8 месеца. 

Освен това според съда има достатъчно доказателства, сочещи че Петров е авторът на деянието. Така Окръжен съд върна обратно зад решетките 20-годишния мъж. Той има право да обжалва пред Апелативен съд. Ако бъде признат за виновен, Любомир може да получи доживотен затвор.

Новините от днес и със задна дата